Kак да изберем подходящ серум за лице?

Обратно към Био блог
Kак да изберем подходящ серум за лице?

Kак да изберем подходящ серум за лице?

Ако обмисляте да прибавите СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ към ежедневната си грижа за кожата, но не разбирате какво точно е предназначението му, ще ви запознаем с най-важното за този любим на повечето дами козметичен продукт. Надяваме се, по този начин да ви помогнем да направите информиран избор относно козметиката, която употребявате.

Основната функция на серумите за лице е да адресират специфичните нужди на нашата кожа. Те допълват и засилват функциите на нашия основен крем, работейки върху слабостите на кожата ни от временен или хроничен характер. За да изберем подходящия за нас серум, трябва да определим проблема, върху който искаме да работим.

Има серуми, чрез които значително можем да намалим малките фини линии, бръчките и дори тъмните петна върху кожата ни, други акцентират върху борбата с акнето и подпомагат изсветляването на тена ни.

Серумът не е универсален продукт, той винаги има ограничено целенасочено действие. Всеки вид серум има свой специфичен състав и предназначение, съобразени със спецификата на различните типове кожа, нужди и проблеми.

С какво серумът за лице превъзхожда останалите хидратанти?

Често хората се питат каква е разликата между серумите и овлажнителите. По същество серумите са изключително концентрирани продукти, като формулите им обикновено са базирани на използването на т.нар. малки молекули, способстващи бързото и дълбокото им навлизане в кожата.

  • Благодарение на по-малката си структура, серумните молекули проникват по-дълбоко в кожата, като по този начин по-качествено я снабдяват с витамините, ретинола и антиоксидантите, необходими да изглежда и да бъде здрава.
  • Серумите имат по-лека текстурата от хидратантите и са обогатени с по-голямо количество активни съставки, които проникват през порите под формата на микроскопични частици. Обикновено съчетават няколко действия в един продукт и действат особено ефективно върху регенеративните функции на кожните клетки.
  • Серумите попиват бързо в кожата и не съдържат мазнини за разлика от повечето хидратиращи продукти. Вместо това съдържат допълнителни подхранващи вещества като растителни масла, витамин C, глицерин, екстракти, които защитават лицето от вредното влияние на околната среда и поддържат в норма естествения състав на кожните клетки.

Кога е необходима употребата и на серум?

Някои погрешно смятат, че серумът е средство изключително за употреба от възрастни. Това разбира се не е така. Сред серумите има такива, които придават на кожата нежно сияние, има такива, които я насищат с кислород, овлажняват, премахват следите от умора, усилват действието на дневния крем, помагащи в борбата с акне, избелват и стягат порите.
За да запазите кожата си по-млада за дълго, ще ви помогнат серуми с антиоксиданти – те минимизират негативното въздействие на околната среда.

При първите бръчки трябва да търсите серум на базата на растителна хиалуронова киселина или с витамин А и да го използвате най-малко три пъти в седмицата, за да регенерира и подхранва кожата, да ускорява обновяването на клетките и да стимулира производството на колаген в кожата.

За премахване на пигментни петна по кожата, за изравняване на тена, в борбата против бръчки и против акне много ефикасни са серумите със секрет от охлюви. Много важно е да проверите какво е процентното съдържание на секрета от охлюви. За серумите препоръчителното съдържание на секрет от охлюви е минимум 88% процента, за да има наистина добър ефект. Препоръчваме ви серумите със секрет от охлюви на Bioerth, които са био сертифицирани и са подходящи за всяка възраст, поради изключително изчистения им натурален състав. Те съдържат 96% секрет от охлюви, 100% натурален състав, без изкуствени и вредни съставки, подходящи за всяка възраст.

С аналогичен ефект в борбата срещу пигментни петна по кожата, за изравняване на тена и в борбата против бръчки са също серумите с високо съдържание на екстракт от шипка.

Препоръчително е серумът да се използва до изчерпване на количеството в опаковката и след това да не се повтаря нов курс поне 1 месец. При прекалено дълга употреба на серум за лице /повече от 45 дни редовна употреба/ кожата може да се пренасити с активни вещества и могат да възникнат проблеми.

Наистина ли серумът е по-добре да се използва през нощта?

Почти всички подобни козметични средства могат да се използват и сутрин, и вечер, но кожата реагира по различен начин на активните вещества в различното време на денонощието.

Наситените с витамини серуми помагат за стимулирането на обновяването на клетките по време на сън.

През деня за кожата е необходима UV защита, защита от токсини и обезводняване, затова хидратиращите и освежаващи серуми с антиоксиданти е добре да се нанасят сутрин.

Някои серуми могат да се използват сутрин и вечер. Важно е да четете инструкциите за правилна употреба.

Как се прилага серумът за лице?

Преди нанасяне, внимателно почиствайте лицето си и измивайте ръцете си.
Нанесете по една капка на ключовите зони на лицето (бузите, челото и брадичка) и разнесете по околната площ с кръгови движения (така стимулирате кръвообръщението)
В зависимост от това дали серумът е предназначен или не за околоочен контур, разнесете или избягвайте продукта в тази зона.
За оптимално действие дайте време на молекулите и частиците с активни съставки да проникнат в дълбоките слоеве на епидермиса. Изчакайте 5 минути преди нанасянето на дневен крем или грим.
Използвайте серумите правилно, и — обещаваме! — кожата ще ви бъде благодарна.

Избирайте серумите правилно!

Горещо ви препоръчваме да избирате само натурални и био серуми, за да сте сигурни, че върху кожата ви действат чисти натурални и био активни съставки, които няма да предизвикат алергии или увреждане на кожата в дългосрочен план, а ще допринесат за нейното естествено възстановяване.

Избрани и препоръчани БИО СЕРТИФИЦИРАНИ СЕРУМИ ЗА ЛИЦЕ от www.Bio-Brands.bg

БИО СЕРУМИ

www.Bio-Brands.bg | Специализиран онлайн БИО магазин за Био Козметика, Био Аромати, Био Хранителни Добавки, Почистващи Био Продукти за Дома

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог