Bioearth – историята на една любов и сбъдната мечта

Обратно към Био блог
Bioearth - историята на една любов и сбъдната мечта

Bioearth – историята на една любов и сбъдната мечта

Историята на Bioearth е изпълнена с любов – любов към земята, любов към здравето,  любов към щастието и любов към хората. Bioearth e история и сбъдната мечта на двама визионери, които са заложили на зелени супер храни, органична козметика и натурални хранителни добавки.
Bioearth е италианска компания, основана през 1996 г. във Форново ди Таро, разположен на първите хълмове на Тоскано-Емилиянските Апенини.
Една еко-био марка, която произвежда натурална и био козметика и хранителни добавки с висококачествени органични суровини.

Това приключение започва със срещата между Сабрина Мацаски и Паоло Адорни.
Сабрина и Паоло споделят желанието за здравословен начин на живот, в хармония с природата и от 1992г. те започват да изучават философията и естеството на лечебната сила на храните и растенията. Съвсем естествено те успяват да превърнат мечтата си в реалност със създаването на Bioearth.

Bioearth е бранд с цялостна визия за благосъстоянието на човека, която не може да пренебрегне въпроса с опазването на околната среда.
Бизнес развитието на компанията се гради изцяло върху принципите – хармония с природата и производство на натурални продукти, които да допринасят за здравето и красотата на хората. Холистичната визия за човека и света добавя конкретност към проекта на козметичната марка. Това се постига чрез непрекъснат диалог с лекари, университети и изследователски лаборатории. Bioearth носи в себе си динамично сливане на традиции, иновации, природа и технологии. Продуктите на компанията са основани на научни изследвания и иновации, но също така и на зачитане на основни ценности, каквито са здравето на хората и опазването на околната среда. Етика – в пълното си значение тази дума описва производството на марката – изследванията и технологията на производство създаващи натурални продукти грижещи се за здравето и красотата ни, без да са в противовес с природата. Козметиката на Bioearth е бижу, родено от сливането на солидни принципи, нови знания и природна култура, което вярваме, че ще бъде от полза за бъдещите поколения.

Чиста природа и натурална козметика – това е мисията на Bioearth.
Човешката намеса върху околната среда е почти нулева в производствените процеси на Bioearth.
Ето какво казва компанията относно създаването на био козметиката си:
“Ние уверено черпим от природата, влияейки й минимално, за да я възстановим в цялата й чистота и ефективност в рамките на нашите продукти и процеси. Ние непрекъснато наблюдаваме и изучаваме най-иновативните суровини, чрез нашия фирмен отдел за изследвания и развитие, за да бъдем първите, които предлагат наистина различни продукти на пазара.”
Природосъобразен начин на живот, продукти изработени със страст и ноу-хау.
От 20 години Bioearth произвежда висококачествени природни продукти за красота, хранене и спорт. Една от първите компании в Европа създаващи чисти козметични продукти без съдържание на sls / sles и парабени. Произвеждащи висококачествена козметика с екстракт от охлюви, абсолютно органично и без жестокост спрямо охлювите.

Био козметика със сертификат за качество.
Bioearth разпространява само био продукти, които са многократно тествани и преминали многобройни проверки за качество. Това гарантира тяхната безопасност и ефикасност, някои от тестовете са – за алергични реакции, дерматологични тестове, за никел др. Bioearth има богата гама продукти отговарящи на високите изисквания за качество и чистота на състава. Сертификатите, които гарантират качеството на марката са:
CCPB – този сертификат гарантира, че най-малко 95% от съставките са от естествен произход. Също така гарантира за ясен произход и чистота на използваните суровини. Съставки от животни се допускат, само ако за това не трябва да страдат животни.
Eco-Bio ICEA / AIAB – растителните съставки трябва да са с органичен или див произход. Забранени са съмнителни от екологична гледна точка съставки. Забранява опаковки неподлежащи на рециклиране.

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог