Шипковото масло – Дар от природата

Обратно към Био блог
Шипковото масло - Дар от природата

Шипковото масло – Дар от природата

Шипковото масло е уникално, защото оказва изключително благоприятно въздействие върху кожата на всяка възраст и има много широко приложение. Подходящо е за всеки вид кожа и особено за суха и чувствителна. То е много фино и нежно, прониква лесно и бързо в кожата без да оставя петна, позволява на кожата да диша, защото не запушва порите.

Качественото натурално и био шипково масло се извлича от семената на плода шипка чрез метода на студено пресоване, което означава, че е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени биологични компоненти. Начинът му на получаване гарантира запазването на всички ценни биологични съставки.

То е богато на естествена ретиноева киселина (витамин А), витамини С и Е, антиоксиданти – флаваноиди и бетакаротени, на които се дължи неговия противосъстаряващ ефект. Те неутрализират свободните радикали, които всеки ден атакуват кожата на лицето ни.
Шипковото масло съдържа омега-3 (линоленова киселина) 33%, омега-6 (линолова киселина) 44%, омега-9 (олеинова киселина) 14%, изключително важни със своите противовъзпалителни свойства и благотворно влияние върху регенеративните процеси във вътрешния слой на кожата.

 ЗА КАКВО Е ПОДХОДЯЩО ШИПКОВОТО МАСЛО:

– Предотвратява проблемите на сухата кожа – то е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата и люспеста кожа и възстановява баланса на влагата.
– Срещу белези и петна – от шипковото масло се повлияват белези от хирургически операции, наранявания, акне, порезни рани, дерматити, изгарания и други кожни дефекти.
– Изглажда бръчките и тена – шипковото масло има регенериращ и подмладяващ ефект, като намалява бръчките по лицето и помага за въстановяване на естествения равномерен тен на кожата. Подходящо е за всеки тип кожа.

С КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ!

Шипковото масло е фоточувствително, затова след нанасяне на шипково масло върху кожата, не я излагайте на пряка слънчева светлина, защото това крие опасност от появата на петна. Специалистите съветват да ползваме шипково масло само вечер преди лягане. Също така е добре да го нанасяме с масажни движения върху чиста и влажна кожа.

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог