Каква е разликата между лосионите за тяло, кремовете за тяло и маслата?

Обратно към Био блог
Каква е разликата между лосионите за тяло, кремовете за тяло и маслата?

Каква е разликата между лосионите за тяло, кремовете за тяло и маслата?

Широка гама от фактори на околната среда и начина на живот водят до изсушаване на кожата ни – например ветровит и сух климат, неподходящи сапуни, прекалено гореща вода, стареене, консумация на твърде много сол и недостатъчно пиене на вода. 

С някои от тях можем да се справим като пием повече вода, контролираме приема на сол и се храним здравословно. Но други фактори не можем да контролираме. А постоянното изсушаване на кожата, води до нейното преждевременно остаряване.

Какво да изберем според нуждите на кожата –  лосион, крем или масло за тяло?

Лосионът за тяло хидратира и оставя чувство за мека и гладка кожа. Той е с по-лека консистенция в сравнение с крема, подходящ е за всички части на тялото за хора с умерено суха кожа. Лосионът е ефективен, тъй като осигурява покритие спиращо напускането на водата от кожата ви, което води до запазване на добра хидратация. Лосионите за тяло са подходящи за всички и са лесни за нанасяне. Те обаче не проникват през кожата и се различават от кремовете за тяло.

Кремовете за тяло са с по-плътна консистенция, имат по-високо съотношение масло спрямо вода и работят по-скоро като омекотител, отколкото като хидратиращо средство. Те омекотяват и успокояват кожата. Кремовете за тяло са подходящи за хора с много суха кожа, тъй като съдържат по-висока концентрация на масла. Те подпомагат естествената защита на кожата.

Mаслата за тяло от друга страна са най-плътният като консистенция тип овлажнител и съдържат много малко или никаква вода. Те заключват добре влагата в кожата и са най-подходящи за много суха кожа или атопичен дерматит. Най-подходящо да се нанасят вечер непосредствено след баня.

Как и кога е най-добре да използваме лосиона за тяло?

Най-доброто време за нанасяне на лосион за тяло е веднага след душ.

Попийте леко с потупване водата от тялото си, но оставете кожата ви да остане леко влажна. След душа кожата ви вече е хидратирана и лосионът за тяло, който прилагате, ще я задържи овлажнена. В случай, че не използвате лосион за тяло водата върху тялото ви ще се изпари доста бързо и ще има обратен ефект, оставяйки кожата ви да се чувства суха и сърбяща. Сигурно сте изпитвали разликите след прилагане на лосион и без него?

Ако сте дълго време навън и сте изложени на неблагоприятни за кожата климатичните условия или сте на работното място, изложени на интензивното въздействие на климатика, тогава нанасянето на лосион предварително може да помогне за намаляване на сухотата, която кожата ви може да изпита.

Друг важен момент, в който да прилагате лосион е след бръснене, тъй като бръсненето премахва повърхностните кожни клетки по подобен начин, както ексфолирането. Това прави кожата по-податлива на външни влияния, а лосионът я предпазва от тях. Лосионите също могат да имат успокояващ ефект.

Още един съвет  – нанесете лосион за тяло преди сън, защото влагата се изтегля от кожата ни, докато спим.

За да нанесете, сложете малко от лосиона в ръката си и разтрийте ръцете си, за да го затоплите. След това използвайте двете си ръце и с нежни кръгови движения масажирайте лосиона в кожата си.

Използвайте повече или по-малко лосион в зависимост от вашите нужди. Можете да използвате повече от продукта върху области със суха или по-дебела кожа, като колене и лакти.

Какво е важно да знаем още при избора на лосион или крем за тяло?

Съставът на всеки един продукт, който нанасяме на кожата си, е най-важното нещо! Много хора неосъзнато избират лосиона или крема за тяло според аромата. Безспорно ароматът е важен, за да се чувстваме комфортно и приятно с него, но той винаги трябва да бъде на второ място. Първата най-важна стъпка е да се уверим, че козметиката, която избираме е с качествен състав. Кожата е най-големият орган на човешкото тяло. Тя покрива всичко в нашето тяло. Помага му да поддържа определна температура, позволява ни да чувстваме всяко докосване. в В тялото ни се абсорбират много вещества чрез кожата – както полезни, така и врдени.

Затова е много важно, дали ще я нахраним с козметиката, която избираме за нея или ще навредим на цялото си тяло. Свойството на кожата да абсорбира веществата в тялото могат да бъдат използвани за много лечебни цели.  Затова в никакъв случай не трябва да допускаме обратен ефект – да се отнасяме небрежно към избора на козметиката, която нанасяме върху безценната си кожа!

В забързаното ежедневие нямаме време да четем и да проверяваме дългия списък със съставки на козметичните продукти. Колко добре би било да сме сигурни, че един продукт е с качествен чист състав без да се взираме дълго време в етикетите?

Ние като потребители имахме дълго време този проблем и така се роди идеята да създадем специализиран онлайн магазин само за био и натурална сертифицирана козметика и други био продукти. Всеки продукт има сертификат за био или натурален състав, издаден след проверка на състава от компетентни оторизирани организации.

Ние се доверяваме на тях, използваме ги и ги предлагаме на нашите клиенти с чиста съвест.

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог