Правилно почистване и хидратиране на кожата – за свежа кожа на всяка възраст

Обратно към Био блог
Правилно почистване и хидратиране на кожата - за свежа кожа на всяка възраст

Правилно почистване и хидратиране на кожата – за свежа кожа на всяка възраст

Независимо дали сме на 14 или на 50 години, винаги трябва поддържаме кожата си добре хидратирана, защото правилното и своевременно хидратиране на кожата е  много важно за нейното здраве и добра еластичност. Често срещан проблем е прекомерното изсушаване, което води до напукване, лющене и други неприятни външни “белези”. Понякога може да усещате дори дразнене и сърбеж. Освен това сухата кожа прави по-трудно равномерното нанасяне на грима. Погрижете се за кожата си и тя ще ви се отблагодари. 

Добре хидратираната кожа ще ви подмлади, независимо от възрастта, ще придобиете сияен и свеж вид. Да почистваме лицето си правилно е задължително условие за осигуряване на добра хидратация и свеж вид на кожата! Идеалното почистване на лицето вечер е задължително и може да се превърне в много приятен ритуал. Вечер трябва да измиваме лицето изключително прецизно и старателно, като обръщаме внимание на зоните около носа и шията. Важно е да изберем качествени натурални почистващи продукти, които да бъдат нежни към кожата ни, да я почистват добре, да я подхранват, да имат успокояващо действие върху кожата, без да предизвикват дразнене и без агресивни съставки.

Нашето предложение за качествено правилно почистване и хидратиренe на лицето:

почистване стъпка 1: Измийте лицето и шията с предпочитан от вас качествен био или натурален измиващ козметичен продукт за почистване на лице. Няма значение, дали това е измиващ гел, пяна за измиване на лице или почистващо тоалетно мляко. Тук уточняваме, че тоалетното мляко може да се използва, както за измиване на лицето, така и за почистване с козметичен тампон и осигуряване на допълнителна  хидратация след измиване. Био и натуралните тоалетни млека са изключителон нежни и щадящи кожата. Обикновено тоалетното мляко е предназначено за суха кожа. То има омекотяващо действие. Може да се ползва, както за измиване на лицето, така и за допълваща почистваща и хидратираща грижа след измиване.

почистване стъпка 2: След като сте измили лицето добре с хладка вода, почистете го още веднъж с пачумен козметичен тампон, напоен с тоник за почистване на лице, с флорална вода, с мицеларна вода или с тоалетно мляко, избрани според вида на вашата кожа.

По този начин усигурявате допълнително почистване на порите в дълбочина и допълнителна хидратация на кожата.

почистване стъпка 3: Сутрин е достатъчно да измиете добре лицето си с хладка вода и да попиете водата с мека памучна кърпа. След това обтрийте лицето и шията с памучен козметичен тампон напоен с тоник или флорална вода според типа на вашата кожа. Изборът на подходяща почистваща козметика трябва да бъде съобразен с типа на вашата кожа.

Искрено и силно ви препоръчваме да избирате само истинска натурална и био козметика, която има наистина качествен състав.

Редовно ексфолиране!

Най-добре е 2-3 пъти седмично да почистваме мъртвите клетки с подходящи почистващи продукти – натурални ексфолианти или приготвени от самите нас. Съобразете се с типа на кожата си. Редовното ексфолиране осигурява почистване на кожата в дълбочина и засилва регерацията на нови здрави клетки.

Масажирайте кожата си всяка вечер!

Отделете 10 минути вечер, за да си направите масаж на лицето, докато нанасяте крем за околоочния контур и за лицето. Нежното масажиране на продуктите в кожата ще засили циркулацията на кръвта, ще помогне за регенериране на клетките и ще направи кремовете по-ефикасни, защото съставките ще попият дълбоко в епидермиса.

Пийте много вода и зелен чай!

Хидратирайте кожата си от вътре навън. Пийте достатъчно количество вода всеки ден и разпределете количеството, което приемате на приблизително равни части през целия ден. Само така това ще има ефект.

Освен с ускоряването на метаболизма и отслабването, зеленият чай спомага и за добрия вид на кожата. Той е много богат на полифеноли и антиоксиданти, които предотвратяват рака на кожата и защитават от свободните радикали, които състаряват кожата. Зеленият чай е също противовъзпалително средство. Нанесете охладено количество от него като компрес за успокояване на раздразнената кожа или след леко слънчево изгаряне.

Яжте правилно и спете  повече!

Липсата на сън, прекаляването с алкохола и сладките храни дехидратират кожата, разрушават колагена и еластина, като я правят повяхнала и мътна на вид. Решете проблема от вътре навън и яжте полезни за кожата храни като цветни зеленчуци, ядки, грах, боб и мазни риби. Сънят за хубост е важен, затова го използвайте.

Овлажняващи кремове за добре хидратирана кожа!

Не забравяйте за овлажняващите кремове! Избирайте само качествена козметика! Сертифицираната натурална и био козметика ви гарантират съставки с най-високо качество и най-вече гарантират, че не се използват вредни за кожата съставки, чиито последствия се проявяват в дългосрочен план.

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог