Какво е био сертифицирана козметика?

Обратно към Био блог
Какво е био сертифицирана козметика?

Какво е био сертифицирана козметика?

Истинските био козметични продукти са създадени от съставки, които са сертифицирани като биологични от една от оторозираните сертифициращи институции, които действат в световен мащаб.

Една био съставка официално се приема за такава, когато е получена от продукти отгледани без употребата на синтетични химически съединения и това е доказуемо пред сертифициращия орган.

Биологичните козметични продукти са произведени от най-качествените и полезни естествени съставки на растенията, затова не водят до раздразнение на кожата.

В сравнение с химически базираната козметика, органичната козметика не съдържа синтетични химикали и може да бъдете сигурни, че вашата кожа е получила възможно най-добрата грижа.

Сертифицираната био и натурална козметика не съдържа над 10 000 съставки, които са разрешени за конвенционалната козметика. Ето само няколко от тях:

  • синтетични оцветители
  • синтетични аромати
  • синтетични консерванти
  • парафини
  • силикони
  • петролни деривати
  • ГМО
  • SLS

Списъкът е дълъг, но обобщено казано, използването на органични продукти дава възможност на кожата и тялото да се възстановят постепенно от натрупаните химикали и други вредни вещества, като същевременно възвръща нейната способност да се регенерира и да запази свежестта си по-дълго време.

През последните няколко години все повече се говори за последиците от прекомерното използване на химикали и токсини в козметиката, особено за хората с по-чувствителна кожа.

Био козметични продукти, които преди години бяха рядкост и не особено популярни, сега вече са едни от най-търсените продукти от потребителите, които ценят качествените видове грим и всяка друга козметика за ежедневна грижа на кожата и косата. Освен това тези продукти се продават на напълно достъпни цени.

Когато ползвате органична козметика, Вие използвате продукти с гарантирано качество на състава, които не увреждат вашата кожа в дългосрочен план.

Също така, свойствата на органичната (био) козметика да хидратират и да поддържат баланса на кожата по естествен начин, са сред най-важните нейни предимства.

Потребителското търсене на биологични козметични продукти е нараснало двукратно през последните няколко години. По подобен начин сертифицираната органична козметика бележи по-високи темпове на развитие в сравнение с нейния синтетичен аналог.

Затова когато купувате козметика, отделете няколко минути и погледнете в списъка на съставките.

В допълнение към това, всеки който употребява вече сертифицирана био козметика може да потвърди ползата и усещането върху кожата и тялото си, а ползването на органичен грим със сигурност ще предпази лицето и очите ви от разяждащи химикали.

Ние вярваме, че след като има качествени био козметични продукти, които работят за нашата кожа по естествен начин и не съдържат очевидно вредни вещества, вие и ние ще помогнем на себе си и на околната среда.

www.Bio-Brands.bg | Специализиран онлайн БИО магазин за Био Козметика, Био Аромати, Био Хранителни Добавки, Почистващи Био Продукти за Дома

Споделяне на публикацията

Обратно към Био блог