Промоция

Масло за дърво Voresta – Wooden Spoon – 100 мл

33.90 лв.

SKU: 80-334

Описание

Маслото за дърво Voresta е 100% натурален продукт, който съдържа олиа, восъци и етерични масла от сертифицирано органично земеделие. То е много подходящо за импрегнация и поддръжка на изделия от естествена дървесина – дървени маси и мебели, дървени дъски за рязане, дървени салатени купи, дървени посуда, дървени кухненски плотове и др. Благодарение на изключително чистия си състав, маслото е подходящо дори за детски дървени играчки.

Маслото има твърда консистенция и е хибрид между олиото и ваксата. Прониквайки в дълбочина, то защитава дървото от изсъхване и напукване, като същевременно образува защитен слой на повърхността срещу вода и петна.

Каква е разликата между балсама, олиото, маслото и ваксата?

Разликата е в съотношението на олио и восък. Консистенцията на балсама и олиото е като мед, прониквайки дълбоко в дървото и запечатвайки го отвътре. Ваксата е с най-високо съдържание на восъци и е много твърда. Маслото е хибрид между олиото и ваксата – твърдо, но същевременно лесно за нанасяне. Маслото и ваксата образуват тънък слой на дървената повърхност, давайки й допълнителна защита и блясък. Използайки ги в комбинация, например олио и масло или вакса, ще постигнете оптимална защита от течности.

Колко често е добре да се нанася маслото?

В зависимост от честотата на употреба на дървеното изделие е хубаво да се подхранва дървото на всеки 3-6 месеца.

Начин на употреба:

Преди да нанесете маслото, почистете и подсушете добре дървената повърхност. С помощта на чиста микрофибърна кърпа, апликатор за масло или със Скочбрайт лист (>320) нанесете върху дървото. Оставете за 60-90 минути, но не повече от 22 часа. Избършете излишното с мека памучна кърпа, докато изчезнат всякакви следи. За най-добър резултат, оставете маслото  да изсъхне 3 дни преди употреба.

Маслото може да се използва самостоятелно, но ако желаете по-дълбока защита на вашите дървени изделия, нанесете 1 слой от VORESTA олио преди нанасяне на маслото.

*При употреба не са нужни ръкавици и маска.

*Лесно за нанасяне и подходящо за домашна и професионална употреба.

*При правилна употреба, 100 мл. покриват 30 кв. метра.

Съставки:

*Олиа, восъци и етерични масла от сертифицирано биологично земеделие.

*100% натурален продукт.

  • Без петролни деривати
  • Без синтетични аромати

Внимание:

  • Не използвайте при алергии към етерични масла.
  • Избягвайте контакт с очите.
  • Дръжте далеч от деца.
  • Дръжте далеч от директна слънчева светлина.

Отзиви

Все още няма отзиви.


Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.