Етерично масло от ЛИМОН – Wooden Spoon – 5 мл

12.95 лв.

SKU: 80-130-131
Сертификати:

Описание

100% натурално и био сертифицирано етерично масло от лимон.

Маслото от лимон е добре познато в аюрведичната медицина като средство за детоксикация на организма, стимулиране на лимфния дренаж в различни зони на тялото, енергизиране на кожата и дори като средство за подпомагане на отслабването. Най-голямо признание обаче маслото от лимон получава заради своите антибактериални свойства.

Маслото от лимон съдържа вещества като Dлимонен (мощен антиоксидант с противораково действие), гераниол, витамин С и други фитонутриенти.

Инхалации: Инхалациите с масло от лимон стимулират секрецията на допамин в мозъка и подпомагат преодоляването на различни зависимости, депресивни състояния и др. Ароматът на лимоненото масло помага на бременните жени да понасят по-лесно периодите на сутрешно гадене, стомашно неразположение и повръщане.

Локално приложение: Приложено локално върху кожата, маслото от лимон носи най-отчетливи ползи, поради което именно това е най-широката му сфера на приложение. Лимоненото масло има силно подхранващо кожата действие. Помага за изравняване на тена, омекотяване и хидратиране на кожата. Високото съдържание на витамин С осигурява антиоксидантна защита на кожата и забавя процесите на стареене.

Противораковите свойства на D-лимонена намаляват риска от формиране на туморни образувания в случаите на изгаряне на кожата и мутагенно увреждане на меланоцитите.

Локалното прилагане на масло от лимон върху кожата може да инхибира и локалните неврологични увреждания при хора с диабет и да забави прогресията на диабетната невропатия.

Масло от лимон може да се ползва локално и за стимулиране на лимфния дренаж и подпомагане активността на имунната система. Приложено в зоната на по-големите лимфни съдове, то може да ускори оздравителните процеси при различни възпалителни заболявания.

Прилага се успешно и за подпомагане лечението на акне, особено в комбинация с мед и сода.

Мощното антибактериално действие позволява маслото от лимон да се ползва и като естествен дезинфектант за обработване на леки наранявания по кожата, както и за предпазване на хранителни продукти от заселване на бактерии върху тях. Действието на лимоненото масло е доказано срещу болестотворни бактерии като Escherichia coli или представители на род Salmonella.

Благодарение на антибактериалното си действие, маслото от лимон се ползва и за премахване на зъбната плака, избелване на зъбите и освежаване на дъха в устата.

Вид аромат

  • Цитрус

Ароматна нотка

  • Връхна нотка

Извличане

  • Етеричното масло от лимон се извлича от кората на плода.

Начин на употреба: Да се използва САМО разреденo! Съхранявайте на хладно и сухо място!

  • Да не се използва в случай на алергия.
  • Избягвайте контакт с очите.
  • Пазете далеч от деца.

Предложение за домашно приготвен бленд с етерично масло от Лимон: 2 капки тамян + 2 капки бергамот + 2 капки лимон.

Състав: Citrus medica limonum oil*;

*био сертифицирано

Допълнителна информация

Етерични масла - Ароматерапевтични свойства

Антидепресантни, Успокояващи

Етерични масла - Лечебни свойства

Акне, Антивирусни, Имуностимулиращи, Настинка

Сертификати

SOIL-ASSOCIATION-COSMOS-ORGANIC

Отзиви

Все още няма отзиви.


Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.