Бял трън на прах – BareOrganics – 227 гр

65.49 лв.

SKU: 03-022
Сертификати:

Описание

Бял трън на прах BareOrganics е създаден с изключително внимание и грижа, така че да се запази важният фитохимикал силимарин, за който е известно, че поддържа здравето на черния дроб в нормални граници. За направата на продукта са използвани семената на белия трън, които се извличат по естествен начин и се смилат на фина прах. Те съдържат мастноразтворими витамини, полиненаситени мастни киселини и аминокиселини.

Белият трън е билка с изключително благотворно действие върху човешкото здраве, която се използва от преди повече от 2000 години. Той е многогодишно растение, което вирее в Средиземноморските региони на Европа, Северна Америка и Средния Изток. Млечно-бялата течност, която изтича от листата при смачкване, е дала наименованието на растението. Познат още като “силибум”, белият трън често се бърка с магарешкия бодил. Белият трън е най-известен с това, че подпомага функциите на черния дроб. Флавоноидите в семената на белия трън подобряват работата на черния дроб. Също така, билката спомага за извличането на токсините от тялото, които могат да предизвикат различни заболявания.

Белият трън е антиоксидант с редица ползи, подобни на тези на витамин Е и витамин С. Повишава имунитета и забавя стареенето. Силимаринът е най-активната съставка на белия трън, която се използва в народната медицина за лечение на чернодробни заболявания – цироза, жълтеница, хепатит, а също и проблеми с жлъчния мехур.

Още ползи на белия трън: помагага за намаляването на високия холестерол; нормализира нивата на кръвната захар и помага при диабет; бори се с премахването на оксидативния стрес и укрепва имунитета; мощен ефект при натравяния; стимулира кърмата по естествен начин; силимаринът в белия трън се свързва с намаляване риска от развитие на рак чрез стимулиране на имунната система.

Странични ефекти: Белият трън се смята за безопасна билка, но при предозиране са възможни някои нежелани реакции, като стомашно-чревни смущения – леко слабително действие, и алергични реакции.

ПОЛЗИ:

  • Поддържа здравето на черния дроб в нормални граници
  • Съдържа силимарин
  • Кето и палео
  • Сертифициран от USDA – органичен, суров, веган
  • Без глутен
  • Без ГМО
  • Рециклируем контейнер за многократна употреба

Защо да предпочетем продуктите на BareOrganics?

Суперхраните са най-мощният източник на гориво за тялото, с уникални микро и макроелементи, които помагат да се чувстваме невероятно всеки ден. Продуктите на  BareOrganics не съдържат консерванти и изкуствени съставки. Приготвени са чрез процеси, като сушене и замразяване, ниски температури и студено смилане, за да гарантират високо качество и цялост. Суровите, цели и натурални източници осигуряват по-голяма хранителна стойност, тъй като тялото по-лесно разпознава и използва тези хранителни вещества.

BareOrganics се стреми да създава продукти, които да ви карат да се чувствате добре не само от това, че добавяте качествена храна в тялото си, но и от това как те влияят върху околната среда. Имайки предвид колко е ценно здравето на планетата ни, всички опаковки са 100% рециклируеми или биоразградими!

Начин на употреба: Смесете 1 лъжичка със сок, кисело мляко или добавете към любимото си смути.

Състав: Органичен прах от бял трън (семена)

Ботанически източник: Silybum Marianum

Допълнителна информация

Сертификати

USDA, VEGAN

Отзиви

Все още няма отзиви.


Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.