Био Брашно Пълнозърнесто от Спелта – Био Класа – 1 кг

8.59 лв.

С ниско съдържание на глутен и богато на фибри, това пълнозърнесто брашно от спелта е прекрасен избор за направата на вкусна домашна питка.

SKU: 28-20

Описание

Био Пълнозърнесто Брашно от Спелта има мек и сладък вкус, а изделията от него имат нежна, леко трошлива и мека текстура.
Спелтата е вид пшенично растение, чиито семена могат да се готвят цели, да се добавят към тестени продукти и да се стриват на брашно, подходящо за готвене и смесване с други брашна. В сравнение с пшеницата, спелтата съдържа поне два пъти повече витамини от А и В групите и над два пъти повече белтъчини и цинк, докато количествата глутен са минимални. Тя се усвоява лесно дори от хора с глутенова непоносимост. Като култура Triticum spelta не подлежи на наторяване – добивът не се увеличава при добавяне на естествени или изкуствени торове; не поглъща тежки метали, дори и в по-замърсени почви и райони, и не се излющва.
Една филия пълнозърнест хляб от спелта съдържа около 38 грама брашно – количество предоставящо на организма 2,5 г фибри. Пълнозърнестите храни, в това число и пълнозърнестото брашно от спелта, са богат източник на фибри и улесняват контрола над холестерола, понижавайки риска от сърдечно-съдови заболявания и хипертония. Пълнозърнестото брашно от спелта има и ниско съдържание на мазнини – само 1,26 грама ненаситени мазнини и 0 грама наситени.
38-те грама брашно, съдържащи се в една средна филия, съдържат 1,3 мг цинк. Приемът на цинк е ключов за поддържането на здрава нервна система, а дефицитът му се сочи за катализатор на неврологични проблеми, понижен паметов капацитет и дори синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието.
Витамин от групата В – ниацин, известен още като В3, е необходим за добрата функция на нервната система. 38 грама пълнозърнесто спелтово брашно съдържат 3,2 мг ниацин.
Високият прием на рибофлавин – витамин В2, в комбинация с ниацина, помага в защитата от катаракта. Една филия съдържа 0,87 мг рибофлавин, което е внушително количество. Споменатият вече цинк, също има важна роля в забавянето на макулната дегенерация.
Хранителна стойност за 100g
Енергийна стойност (kJ / kcal) 1467 / 347
Мазнини (g) 14.0
– от които наситени мастни киселини (g) 1.0
Въглехидрати (g) 62.0
– от които захари (g) 33.2
Белтъци (g) 14.8
Сол (g) 0.085

Начин на употреба: Може да се използва за приготвяне на всякакви тестени изделия, както и във всяка рецепта изискваща брашно. Поради по-ниското съдържание на глутен, при комбинация с мая, е добре да се добави брашно от пшеница.

Състав: пълнозърнесто брашно от спелта *

*сертифициран продукт от био земеделие

Произход: Австрия

Допълнителна информация

Брашно, мая - Особености

Пълнозърнесто

Отзиви

Все още няма отзиви.


Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.